У Грузії протестувальники почали штурмувати будівлю парламенту

Читать на русском
Протестувальники демонтували залізну конструкцію, яку було встановлено під парламентом. Згодом поліція відігнала учасників акції протесту від будівлі парламенту, яку вони штурмували.
фото: ЕРА

У Грузії учасники масового протесту знесли паркан під парламентом. Вони намагаються прорватися до будівлі.

Про це повідомляють українські Телеграм-канали, з посиланням на грузинські пабліки.

Як зазначають видання, протестувальники демонтували залізну конструкцію, яку було встановлено під парламентом.

Також вони кидали різні предмети у бік правоохоронців, які перебувають на території будівлі законодавчого органу.

Згодом стало відомо, що в Тбілісі поліція відігнала учасників акції протесту від будівлі парламенту, яку вони штурмували.

Приблизно в 23:20 за київським часом поліція застосувала проти протестувальників, ймовірно, сльозогінний газ. Після цього силовики вишикувались у шеренгу і щитами відтіснили протестувальників.

На трансляції Georgian Public Broadcaster видно, як поліцейські заповнили майже весь простір перед парламентом.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 березня, парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу». Рішення підтримали 76 із 150 депутатів законодавчого органу, який є аналогом російського закону. Згідно з ініціативою, всі ЗМІ та громадські організації, які фінансують з-за кордону, набудуть статусу «агентів іноземного впливу».

Після цього під будівлею парламенту відбулися сутички між поліцією та мирними протестувальниками, які виступають проти законопроекту.

Водночас, президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала масові протести в Тбілісі проти законопроекту про «іноагентів». Вона запевнила, що накладе вето на ініціативу.

При цьому, протести також відбулися у Франції. Там демонстранти виступають проти пенсійної реформи, запропонованої Еммануелем Макроном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: