Протести в Грузії: мітингувальники вирішили взяти парламент «в облогу»

Читать на русском
У відповідь на ці дії влада мобілізувала силовиків у дворі законодавчого органу та застосувала проти протестувальників водомети.
Фото: AFP

У Грузії тривають масові протести проти ухвалення законопроекту «про іноземних агентів». Увечері 8 березня мітингувальники вирішили розпочати облогу парламенту.

Про це повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на заяву лідера партії «Стратегія Агмашенебелі» Георгія Вашадзе.

«Ми пропонуємо зробити таке: мирно та спокійно з обох боків оточити парламент. Давайте зробимо це мирним шляхом. Ми закликаємо поліцію не протистояти мирним протестувальникам», – заявив голова партії.

Потім на площі перед парламентом провели голосування. Майже всі учасники підняли руки, таким чином підтримавши пропозицію.

У відповідь на це влада мобілізувала силовиків у дворі законодавчого органу. Крім того, місцеві Telegram-канали повідомляють, що проти мітингувальників знову було застосовано водомети.

До цього учасники протестів озвучили дві вимоги на адресу влади: відкликати скандальний законопроект та звільнити всіх затриманих на вчорашній акції. Однак влада не відреагувала на ці вимоги.

Нагадаємо, протести спалахнули у вівторок, 7 березня, після того, як парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект «про іногентів». Він передбачає появу реєстру «іноземних агентів», у якому будуть зазначені некомерційні юридичні особи та ЗМІ, які фінансуються більш ніж на 20% з-за кордону.

Раніше повідомлялося, що на протести відреагувало Міністерство закордонних справ України. У своїй заяві МЗС висловило солідарність із грузинським народом у його прагненні «продовжити розвиток європейського майбутнього Грузії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: