Прем'єр-міністр Латвії висловив свою думку щодо постачання Заходом винищувачів Україні

Читать на русском
Прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш вважає, що Україна отримає від західних партнерів винищувачі, це лише питання часу.
фото: zn.ua

Прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш вважає, що Україна отримає від західних партнерів винищувачі, це лише питання часу.

Про це Каріньш розповідає в інтерв'ю виданню Spiegel.

«Якби вони у нас були (винищувачі, - ред.), ми б їх теж віддали. Постачання бойових літаків - це лише питання часу. Я не бачу причин, чому Захід не повинен постачати винищувачі. Якщо українцям потрібні винищувачі, вони повинні їх отримати. Вони вже неодноразово доводили, що швидко вчаться керувати новою технікою», - сказав Каріньш.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

Він впевнений, що війна повинна завершитися перемогою України і, відповідно, поразкою росії.

«Так, перемога одних - це поразка інших. Як виглядатиме ця перемога - вирішать самі українці. Наше завдання - допомогти їм досягти своїх цілей. Кожному у свій спосіб. Ми, латвійці, постачаємо їм ракети Stinger, самохідні гаубиці, гелікоптери, форму і медикаменти. Якби у нас були танки, ми б і їх постачали», - сказав латвійський прем'єр.

Нагадаємо, що у Франції розглядають можливість передачі Україні своїх винищувачів Mirage. При цьому підготовку пілотів для них можуть проводити у Польщі.

Окрім цього, Словаччина має намір передати Україні майже всі свої літаки МіГ-29.

Раніше Єрмак розповів, яка країна може першою розблокувати постачання винищувачів.

Також «Слово і діло» повідомляло, яку допомогу пообіцяли Україні союзники до роковин вторгнення рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: