Словаччина має намір передати Україні майже всі свої літаки МіГ-29

Читать на русском
Словаччина ніколи більше не використовуватиме МіГ, бо вони не представляють реальної цінності. Але в Україні вони допоможуть врятувати чиєсь життя, заявив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Словаччина має 11 літаків МіГ-29. 10 з них країна готова передати ЗСУ.

Про це заявив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, повідомляє Associated Press.

«Ми більше ніколи не використовуватимемо МіГ. Наша країна більше не потребує їх, вони вже не мають для нас цінності. Але в Україні вони допоможуть врятувати чиєсь життя», – заявив міністр.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

Причина, через яку Словаччина більше не використовує МіГ-29, полягає у браку запчастин і фахівців, здатних обслуговувати літаки. У той же час, такі фахівці є в ЗСУ.

Ярослав Надь додав, що це рішення може бути ухвалено протягом декількох днів або тижнів. Це «дійсно безпрограшний варіант для всіх учасників цього процесу», підкреслив словацький міністр.

Раніше Ярослав Надь заявляв, що словацька сторона із задоволенням забезпечить навчання українських пілотів у разі передачі США винищувачів F-16.

«Поки що цього не сталося, і наш пріоритет наразі – передати Україні МІГ-29, щоб допомогти Україні оборонятися», – наголосив він.

Нагадаємо, у США розповіли подробиці питання передачі Україні ATACMS та літаків F-16.

Також Володимир Зеленський заявив, що для повного захисту України потрібно забрати авіаційне табу Заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: