Міністр оборони Британії виключив негайну передачу винищувачів Україні

Читать на русском
Воллес заявив, що Сполучене Королівство не зможе негайно передати літаки Україні. Натомість Британія пообіцяла ракети великої дальності та безпілотники.
Фото: Reuters

Уряд Великої Британії не зможе негайно передати Україні винищувачі Typhoon.

Про це заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес під час виступу на конференції у Римі, повідомляє ВВС.

Джонсон закликав відправити Україні літаки «прямо зараз»Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про необхідність передати Україні британські винищувачі.

За словами чиновника, процес постачання винищувачів може розтягнутися «на місяці», тому зараз пріоритетним варіантом є передача Україні альтернативних методів забезпечення повітряного прикриття, зокрема ракет великої дальності та безпілотників.

Воллес зазначив, що Британія буде готова надати Україні літаки для забезпечення її безпеки після завершення війни з Росією.

«Це не звичайний випадок буксирування винищувача до кордону. Велика Британія знає, що потрібно Україні, і дуже рада допомогти у багатьох аспектах, намагаючись досягти максимального ефекту», – заявив Воллес.

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський відвідав Лондон. Серед іншого він обговорив з прем'єром Ріші Сунаком питання передачі Україні літаків і запевнив, що українські пілоти зможуть швидко освоїти Typhoon.

Сунак, в свою чергу, попросив міністра оборони королівства вивчити, які літаки потенційно можна надати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: