Франція розглядає можливість передачі Україні винищувачів Mirage

Читать на русском
У Франції розглядають можливість передачі Україні своїх винищувачів Mirage. З українцями ведуться переговори щодо літаків та навчання.
defence-ua.com

У Франції розглядають можливість передачі Україні своїх винищувачів Mirage. При цьому підготовку пілотів для них можуть проводити у Польщі.

Про це повідомляє ВMFTV.

Відомо, що зараз Франція виводить Mirage з експлуатації та замінює їх літаками Rafale.

Міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню запитали про плани щодо передачі Україні 12 списаних і поставлених на зберігання влітку 2022 року винищувачів Mirage 2000-C, а також про можливі навчання українських пілотів у Варшаві.

Як зазначається, Лекорню не підтвердив ані передачу літаків, ані підготовку льотного складу. Згідно з його словами, зараз Захід працює над тим, аби передавати Україні більше боєприпасів.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

При цьому, міністр зазначив, що «з українцями ведуться переговори щодо літаків та навчання». Він також нагадав слова президента Франції Емманюеля Макрона, що жодних табу у країни немає.

Міністр оборони Франції також зауважив, що труднощі з передачею літаків повʼязані з логістикою, підготовкою екіпажу та можливостями технічного обслуговування. За його словами, «все це в часових горизонтах, які, очевидно, не є короткостроковими».

Варто зазначити, що авіапарк Військово-повітряних сил Франції налічує 195 винищувачів, з них 96 Rafale і 99 Mirage 2000 серій 5, C і D. Ще 40 літаків є у Військово-морського флоту Франції.

Нагадаємо, що Словаччина має намір передати Україні майже всі свої літаки МіГ-29.

Раніше Єрмак розповів, яка країна може першою розблокувати постачання винищувачів.

Також «Слово і діло» повідомляло, яку допомогу пообіцяли Україні союзники до роковин вторгнення рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: