Рф підготувала до майбутнього наступу сотні винищувачів, кілька тисяч танків і бронемашин – FP

Читать на русском
Україна в найближчі десять днів чекає на новий масштабний наступ рф. За попередніми оцінками, росія підготувала для цього 1800 танків, 3950 одиниць бронетехніки, 2700 артилерійських систем, 810 систем залпового вогню, 400 винищувачів та 300 вертольотів.
inosmi.ru

Росія почала озброюватися і готуватися до наступу. Окупанти вже мають 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артилерійських систем, 810 радянських реактивних систем залпового вогню «Град» і «Смерч», 400 винищувачів і 300 вертольотів.

Про це повідомляє видання Foreign Policy із посиланням на неназваного українського військового чиновника.

Видання наголошує, що Україна готується до російського наступу на Донбасі: там рф вже зосередила тисячі військових.

На тлі нещодавнього сплеску бойових дій багато військових аналітиків вважають, що цей наступ уже почався.

За оцінками офіційних осіб, чисельність російських військ в Україні перевищила позначку 300 тисяч осіб. Це значно більше, ніж ті сили, які володимир путін використав для вторгнення у лютому 2022-го, і зараз вони сконцентровані на сході України.

«У найближчі 10 днів ми очікуємо на новий великий наступ», – сказав в інтерв'ю Foreign Policy український військовий чиновник на умовах анонімності.

«Росія вже має 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артилерійських систем, 810 радянських реактивних систем залпового вогню, таких як «Град» і «Смерч», 400 винищувачів і 300 вертольотів, готових до нової хвилі атак», – сказав український чиновник.

При цьому Пентагон охарактеризував російські війська, які вже були кинуті на полі бою, як «погано оснащені, погано навчені».

Пентагон вважає, що кремль почав спрямовувати десятки тисяч військовослужбовців для поповнення втрат, понесених в результаті боїв в східних містах Бахмут і Соледар. Але в Україні вважає, що путін міг мобілізувати додаткові війська до річниці вторгнення.

«Це набагато більше, ніж те, що було у першій хвилі. Вони не звертають уваги на жодні жертви чи втрати», – зазначив український чиновник.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що росіяни в рамках нового наступу можуть здійснити атаки на північному сході від Харкова або на півдні від Запоріжжя.

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що росія може піти в наступ на Донбасі та на півдні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: