Польща в рамках коаліції готова надати Україні винищувачі Міг-29

Читать на русском
Польській прем'єр відзначив чітку позицію Польщі, яка передбачає її участь у ширшій коаліції.
фото: zn.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у суботу, 18 лютого, заявив, що його країна готова в рамках коаліції надати Україні винищувачі Міг-29.

Про це повідомляє RMF, з посиланням на його слова під час Мюнхенської безпекової конференції.

«Сьогодні ми можемо говорити про передачу наших Міг-29 у рамках ширшої коаліції, і ми готові до цього. Ми також надихаємо інших робити це», - заявив Моравецький.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

Він зазначив, що зараз широко обговорюють тему передачі цих винищувачів Україні. Польській прем'єр відзначив чітку позицію Польщі, яка передбачає її участь у ширшій коаліції.

«Це не стосується наших найсучасніших винищувачів, яких нам поки що не вистачає», - наголосив він.

Водночас, Моравецький згадав, що під час останнього ракетного обстрілу українські сили ППО збили майже 100 відсотків ракет, які випустила росія. Він наголосив, що це дуже хороший результат.

«Але, звичайно, це стосується Києва та деяких частин України. Своєю чергою ми бачимо, що в районі Львова ці ракети досягають своєї цілі. Це означає, що ми повинні намагатися збалансувати перевагу росії в повітрі, тобто допомогти Україні захиститися і в повітрі», - сказав польський прем'єр.

Нагадаємо, що сьогодні Дуда назвав терміни, коли Україна отримає від Польщі танки Leopard 2 та PT-91.

Раніше «Слово і діло» порівняло характеристики американських F-16 та радянських МіГ-29.

Як заявляли спікери ЗСУ в кінці січня 2023 року, в першій хвилі поставок є надія отримати 24 західних винищувачі будь-якої моделі. А всього Україні потрібно п'ять авіабригад – вони обійдуться приблизно в 30 млрд доларів, але це невелика ціна за розгром російських терористів і виключення східної загрози для Європи раз і назавжди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: