Україна налагодила виробництво боєприпасів для мінометів в одній із країн НАТО

Читать на русском
Укроборонпром налагодив серійне виробництво 82 мм боєприпасів за кордоном – на потужностях однієї з країн-членів НАТО.

Держконцерн «Укроборонпром» налагодив серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів за кордоном - на потужностях однієї з країн-членів НАТО.

Про це повідомляється на сайті концерну у середу, 11 листопада.

Оборона, НАТО, відновлення України: прем'єр назвав десять пріоритетів Кабміну на 2023 рікЗабезпечення армії, інтеграція до ЄС та НАТО, енергетика та відновлення після війни – серед ключових пріоритетів України.

«Удосконалена Укроборонпромом міна є у рази кращою за штатну. Кількість смертоносних осколків, зафіксованих під час випробувань на щитах мішеней та на майданчику мішеневої обстановки, у 2-2,5 рази більша, ніж повинна мати штатна міна. Розміри та форма осколків також кращі за штатні», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до стандарту, при розриві штатної міни кількість уламків, які мають вразити мету на відстані п'ять метрів, має досягати 198 од., на відстані 10 метрів – 70 од., а на відстані 15 метрів – 41 од. У вдосконаленому боєприпасі це 460, 140 та 69 осколків відповідно.

При цьому уламкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномету на відстані до 4500 метрів.

Нагадаємо, раніше Україна створила дрон-камікадзе далекого польоту. Також повідомлялося, що «Укроборонпром» випустить партію 152 мм снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: