ЗСУ «приземлили» ворожий штурмовик та знищили три склади боєприпасів – Генштаб

Читать на русском
Бійці ЗСУ «приземлили» ворожий штурмовик Су-25, а також знищили три склади боєприпасів та вразили три райони зосередження живої сили та військової техніки супротивника.

Бійці ЗСУ «приземлили» ворожий штурмовик Су-25, а також знищили три склади боєприпасів та вразили три райони зосередження живої сили та військової техніки супротивника.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в четвер, 12 січня.

Зеленський скликав чергове засідання Ставки: обговорювали ситуацію в Бахмуті та СоледаріПрезидент Володимир Зеленський у четвер, 12 січня, провів чергове засідання Ставки щодо ситуації на фронті, під час якого обговорили ситуацію в Бахмуті та Соледарі.

Протягом 12 січня ворог завдав 5 ракетних ударів – всі по мирних містах, таким як Костянтинівка, Краматорськ та Запоріжжя, а також 12 авіаційних ударів. Також здійснив 4 обстріли з РСЗВ.

При цьому загроза завдання росіянам авіаційних та ракетних ударів залишається по всій території України.

Окупанти й надалі зосереджують основні зусилля на спробах захоплення Донецької області у межах адміністративного кордону, продовжують наступати на Бахмутському напрямку. Найбільш запеклі бої продовжуються в районах населених пунктів Соледар, Парасковіївка, Бахмут та Кліщіївка.

На Авдіївському напрямку загарбники ведуть безуспішні наступальні дії, а на Куп'янському та Лиманському не залишають спроб покращити тактичне становище. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках – обороняються. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах суттєвих змін немає, наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках під обстріл противника потрапили райони населених пунктів Сеньківка та Карповичі Чернігівської області; Бачівськ у Сумській області, а також Стрілечтя, Зелене, Гатище, Вовчанськ, Чавунівка та Рідкодуб Харківської області.

На Куп'янському напрямку вогневої поразки зазнали райони Синківки, Орлянки, Кислівки, Берестового, Іванівки та Богуславки у Харківській області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під обстріл ворожих танків та артилерії потрапили Греківка, Макіївка, Червонопопівка та Діброва у Луганській області. На Бахмутському напрямку вогневої поразки зазнали Спірне, Білогорівка, Соледар, Червона Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни обстрілювали Красногорівку, Авдіївку, Мар'їнку та Новомихайлівку Донецької області.

На Новопавлівському напрямку окупанти атакували Вугледар, Пречистівка та Золота Нива у Донецькій області.

На Запорізькому напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Времівка та Вільне Поле Донецької області та Гуляйполе, Червоне, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів та Кам'янське у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку росіяни продовжують обстріли населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, мінометних атак зазнали передмістя і саме місто Херсон.

Загарбники продовжують грабувати місцеве населення на тимчасово захопленій території Херсонської області. В одному з населених пунктів Каховського району, окупаційна влада оголосила інвентаризацію рухомого та нерухомого майна місцевих приватних підприємців з подальшою так званою «націоналізацією».

Тим часом авіація сил оборони України протягом 12 січня завдала 15 ударів по районах зосередження противника, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Крім того, українські військові воїни збили ворожий літак Су-25 та безпілотний літальний апарат Орлан-10.

Українські артилеристи та ракетники вразили 3 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили та військової техніки ворога, ворожий зенітний ракетний комплекс С-300 та 3 склади боєприпасів.

Нагадаємо, у Повітряних силах підтвердили можливість завдання ракетних ударів з Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: