Нестача боєприпасів завадить росії підтримувати наступальні операції в Україні – ISW

Читать на русском
Російський промисловий комплекс неспроможний повною мірою забезпечити армію боєприпасами. Це може стати на заваді наступальним операціям окупантів.
Фото: mil.ru

Нездатність російської оборонної промисловості вирішити проблему нестачі боєприпасів завадить військам рф підтримувати наступальні операції в Україні цього року.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Британська розвідка розповіла, що обмежує наступальний потенціал окупантівПопри скорочення гострої нестачі особового складу, нестача боєприпасів залишається ключовим фактором стримування для наступальних операцій окупантів.

У звіті нагадали дані CNN про те, що щоденна інтенсивність артилерійського вогню росії знизилася в деяких районах на 75% – окупанти можуть нормувати артилерійські снаряди через скорочення запасів.

За словами представника Східної групи військ України Сергія Череватого, влітку російські війська виснажили свої запаси 122-мм та 152-мм артилерійських гармат та інші резерви, вважаючи, що щільний вогонь приведе до швидших результатів.

Наразі росіяни змушені перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати їх у інших країн, щоб компенсувати дефіцит.

Російські джерела також дедалі частіше визнають, що нестача боєприпасів та постачань серйозно перешкоджає просуванню російських військ, йдеться у звіті. В ISW зазначили, що кампанія кремля з формування нових сил не вплине на хід війни, якщо росія не вирішить фундаментальні проблеми з забезпеченням військ в Україні.

Нагадаємо, раніше голова ГУР Кирило Буданов констатував, що у росії з початку осені розпочався технічний голод. Бракує снарядів до артилерії та танків, а промисловість вже не може виробляти потрібну кількість ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: