ЗСУ понад 30 разів атакували ворога з РСЗВ та вразили склад боєприпасів – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ кілька разів били по районам зосередження російських окупантів та вразили ворожий склад боєприпасів.

ЗСУ кілька разів били по районам зосередження російських окупантів та вразили ворожий склад боєприпасів.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу в четвер, 19 січня.

Найкривавіші теракти росії за час повномасштабної війниРакетний удар по Дніпру, Вінниці, драмтеатру у Маріуполі, ТЦ у Кременчуці, вокзалу у Краматорську, на інфографіці – наймасштабніші та найкривавіші теракти росії.

Протягом 19 січня росіяни завдали 4 ракетних ударів, із них 2 - по цивільній інфраструктурі Матвіївки Запорізької області та 15 авіаційних ударів. До того ж, вони здійснили понад 30 обстрілів із РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань ворога не зафіксовано. Однак на території Білорусі тривають спільні навчання повітряно-космічних сил рф та військово-повітряних сил та військ ППО Білорусі. Окрім цього, окупанти обстріляли з артилерії райони Бучків Чернігівської області; Попівки - Сумської та Алісівки, Стрілецької, Зеленої, Тернової, Стариці, Огіркового, Вовчанська, Бочкового, Волохівки, Чавунівки, Новомлинської, Дворічної та Куп'янська в Харківській області.

На Куп'янському напрямі противник відкривав вогонь по районах населених пунктів Курилівка, Іванівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове та Первомайське Харківської області, а також Новоселівське у Луганській області.

На Лиманському напрямку загарбники атакували з усіх наявних вогневих засобів райони Новоєгорівки, Майданчика, Невського, Червонопопівки, Кремінного та Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку під ворожий обстріл потрапили Верхньокам'яне, Спірне, Білогорівка, Соледар, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Залізне та Веселе Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни атакували населені пункти Костянтинівка, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка у Донецькій області.

На Новопавлівському напрямку окупанти обстріляли з танків та всіх типів артилерії райони населених пунктів Микільські Дачі, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового, мінометного та артилерійського вогню постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Малинівка в Донецькій області та Ольгівське, Гуляйполі, Білогір'я, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв, зокрема, Новоолександрівку, Гаврилівку, Качкарівку, Милово, Республіканець, Одрадокам'янку, Іванівку, Молодіжне, Інженерне, Антонівку та Херсон.

Загарбники продовжують зазнавати значних втрат у живій силі. Зокрема, у Новосвітлівці в Луганській області, у місцевій лікарні перебуває понад 200 поранених серед нещодавно примусово мобілізованих мешканців тимчасово захоплених територій Луганської області.

Тим часом авіація Сил оборони протягом 19 січня завдала 21 удару по районах зосередження супротивника та 6 – за позиціями його зенітно-ракетних комплексів.

У свою чергу, українські ракетники та артилеристи вразили 6 пунктів управління, 7 районів зосередження росіян та ворожий склад боєприпасів.

Нагадаємо, у Херсоні тисячі людей залишилися без світла через нові обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: