ЗСУ знищили ворожий пункт управління та склад боєприпасів – Генштаб

Читать на русском
У понеділок, 16 січня, ЗСУ атакували ворожий пункт управління, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів рф.

У понеділок, 16 січня, ЗСУ атакували ворожий пункт управління, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів рф.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Російські окупанти протягом доби завдали 2 ракетних та 6 авіаційних ударів та здійснили понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, у тому числі й по цивільній інфраструктурі Харківської, Запорізької та Херсонської областей. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

У ЗСУ розповіли, скільки ракет X-22 може бути у росіїРосія може мати сотні ракет Х-22. Сили ППО зможуть збивати їх тільки тоді, коли отримають системи Patriot.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Разом із тим, 16 січня, поблизу українського кордону, розпочалося спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил Республіки Білорусь та росії, які входять до регіонального угруповання військ із залученням бойових літаків обох країн. Таким чином, під виглядом спільного навчання противник посилив бойове авіаційне угруповання у Білорусі. З огляду на це зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме із повітряного простору Білорусі. Водночас, танкові, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад тридцяти населених пунктів. Серед них Ветеринарне, Зелене, Тернова, Стариця, Вільча, Бударки та Тополі Харківської області та Середина Буда, Попівка, Павлівка та Кондратівка на Сумщині.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв райони понад 10 населених пунктів. Серед них – Котлярівка, Крохмальне, Берестове, Вільшана Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Невське та Кремінна Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневої поразки зазнали, зокрема, Роздолівка, Краснополівка, Соледар, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Північне та Веселе Донецької області. Загалом понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Красногорівка, Бердичі, Кам'янка, Авдіївка, Першотравневе, Невельське, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку обстріляні Вугледар, Пречистівка, Микільські Дачі та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Зелене Поле, Ольговське, Полтавка, Білологія, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Степове, Гуляйполе та Кам'янське на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти не припиняють терору цивільного населення. Мінометні та артилерійські обстріли, зокрема, зазнали Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Львів, Новотягинка, Садовий, Антонівка, Кізоміс і Херсон.

За наявною інформацією, у Новопскові Старобільського району Луганської області, 15 січня, під час застосування ворогом комплексу С-300 одна ракета впала на житловий будинок. Загинули дві цивільні особи.

У населених пунктах тимчасово захопленої території Запорізької та Херсонської областей російські загарбники посилюють контррозвідувальні та режимні заходи, проводять посилені перевірки місцевого населення. Особлива увага приділяється мобільним телефонам.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили пункт управління, 8 районів зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів ворога.

Нагадаємо, вдень 16 січня росіяни обстріляли центр окупованої Каховки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: