Пакистан надішле в Україну контейнери з боєприпасами – відомі подробиці

Читать на русском
Натомість Пакистан розраховує отримати українську допомогу з модернізації вертольотів Мі-17.
Ілюстративне фотоГлавком

Вже цього місяця Пакистан планує відправити в Україну 159 контейнерів з боєприпасами у якості військової допомоги.

Про це повідомляє видання Economic Times.

Як зазначається, розташований в Ісламабаді постачальник зброї DMI Associates співпрацює з оборонними фірмами в Східній Європі для передачі замовлень, розміщених українськими військовими.

Одна з країн НАТО передала Україні 10 тисяч артилерійських снарядівАртилерійські снаряди можна використовувати в кількох видах артилерійських озброєнь, зокрема самохідних гаубицях M109.

Вантажем займатиметься пакистанська судноплавна і брокерська фірма Project Shipping. Вона переправить його судном BBC Vesuvius з порту Карачі до Гданська в Польщі в другій половині січня.

Йдеться про снаряди калібру 155 мм, заряди для реактивних снарядів M4A2, запали M82 і підривники PDM.

Натомість Пакистан може отримати українську допомогу з модернізації вертольотів Мі-17.

Зазначається, що Україна і Пакистан мають давні військово-промислові зв'язки. У період з 1991 по 2020 рік Україна уклала з Пакистаном контракти на постачання озброєнь на загальну суму майже 1,6 млрд доларів. Пакистан закупив понад 320 українських танків Т-80УД.

Нагадаємо, що Канада закупить у США системи протиракетної оборони NASAMS та передасть їх Україні. Це перше безоплатне надання Канадою системи протиповітряної оборони Україні.

Раніше ми повідомляли, що Україна веде переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про постачання нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale, оскільки засоби ППО та ПРО – першочергова потреба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: