У Європарламенті підтримали поставку Україні танків Leopard

Читать на русском
Голова Європарламенту також привітала заяву уряду Німеччини про поставку Україні БМП Marder.
wikimedia.org

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола виступила за поставку Україні німецьких танків Leopard як військової допомоги.

Про це повідомляє Перший канал телебачення і радіомовлення Німеччини Tagesschau.

Як зазначається, під час зустрічі з групою депутатів Бундестагу від ХСС Мецола наголосила, що «важливо продовжувати військову підтримку України», тому вона також виступає за поставку танків Leopard в Україну, як того вимагають у ХСС та політики з інших німецьких партій.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Голова Європарламенту також привітала заяву уряду Німеччини про поставку Україні БМП Marder і зауважила, що росія хоче, аби Європа дивилася в інший бік, коли йдеться про Україну, проте цього не можна допускати.

«Важливо, щоб Європа продовжувала надавати українцям політичну, гуманітарну, а також військову підтримку», - наголосила Мецола.

Водночас, керівник оборонного комітету німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала уряд переглянути позицію щодо постачання Україні танків.

Нагадаємо, що відповідно до домовленостей Німеччини та США до 40 бойових машин піхоти Marder Україна отримає від Німеччини до кінця березня 2023 року.

Також стало відомо, що Польща вивчає можливість передати Україні власні танки німецького виробництва Leopard, оскільки Німеччина досі не зробила жодних кроків у цьому напрямку.

Уряд Німеччини повідомив, що в Україну передадуть додаткові САУ, а також пікапи і протидронні датчики та засоби перешкод.

У середу, 4 січня, президент Володимир Зеленський провів телефонні переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном, за підсумками яких стало відомо, що Франція передасть Україні легкі колісні танки AMX-10RC для боротьби проти російської агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: