Німеччина передала ЗСУ новий пакет військової допомоги: що отримали українські військові

Читать на русском
У переліку анонсованої військової допомоги Україні з'явилися 40 БМП Marder з боєприпасами, системи Patriot з ракетами
Машина для розмінування KeilerВікіпедія

Німеччина оголосила про передачу нового пакету військової допомоги Україні. До переліку увійшла спеціальна бронетехніка для розмінування та деякі інші позиції.

Про це [повідомляє] (https://www.bundesregierung.de/breg-en/news/military-support-ukraine-2054992) пресслужба Федерального уряду.

У новий пакет військової допомоги увійшло:

  • чотири танки для розмінування;
  • чотири мобільні системи розмінування;
  • 10 автомобілів для охорони державного кордону;
  • 120 мобільних систем опалення.

Leopard для ЗСУ: У МЗС розповіли, скільки танків потрібно отримати УкраїніВже п'ять країн, у тому числі Польща та Фінляндія, готові передати Україні певну кількість Leopard

Крім цього, в переліку анонсованої військової допомоги Україні з'явилися 40 БМП Marder з боєприпасами, системи Patriot з ракетами та 100 тисяч аптечок першої медичної допомоги для військовослужбовців.

Нагадаємо, що Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder і батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джозефа Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца. Згідно з домовленостями Німеччини та США до 40 бойових машин піхоти Marder Україна отримає від Німеччини до кінця березня 2023 року.

Поставки бойових машин піхоти Marder, які Німеччина нарешті погодилася передати Україні, можуть стати відправною точкою для передачі надалі й давно очікуваних танків Leopard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: