Розпуск місії по Оленівці: омбудсмен прокоментував посередницько-нейтральну позицію ООН

Читать на русском
Згідно зі словами Лубінця, він був готовий поїхати на цю зустріч, із доказами про те, що відбулося в Оленівці, представити їх, щоб запустилася хоч якась робота.
informnapalm

Організація Об’єднаних Націй навіть не засудила росію, яка зробила все, щоб не допустити в окуповану Оленівку на Донбасі місію міжнародної організації щодо розслідування теракту.

Про це український омбудсман Дмитро Лубінець заявив у телемарафоні «Єдині новини».

Він відповів на питання щодо того, що ООН розпустила місію по Оленівці.

«Вкотре, на жаль, ми побачили посередницько-нейтральну позицію ООН. Жодного слова засудження російської сторони, яка і зробила все, щоб не допустити туди цю міжнародну місію», - сказав Лубінець.

При цьому, омбудсман уточнив, що сам від початку виступив скептиком щодо цієї місії.

«По-перше, я проаналізував склад цієї місії і покроково показав, що всі троє людей мають дуже позитивне відношення до рф, і це вже неприпустимо. І по-друге, дійсно, я і тоді казав про те, що а як вони хочуть туди доїхати? Тобто, рф дає на це дозвіл? Ні, не дає», - заявив чиновник.

Вбивство полонених в Оленівці: сім цілей, які переслідувала росіяЦентр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.

Водночас, Уповноважений ВР зазначив, що після того, як ця місія була створена, були місяці, коли представники української влади надсилали офіційні запити до ООН щодо того, що відбувається з цією місією. Лубінець поінформував, що він як омбудсман України виступав з ініціативою принаймні зустрітися з ними онлайн.

Згідно зі словами Лубінця, він був готовий поїхати на цю зустріч, із доказами про те, що відбулося в Оленівці, представити їх, щоб запустилася хоч якась робота.

«У принципі, Україна публічно казала, що ми готові сприяти, створити всі умови, будь ласка, приїжджайте. Але п'ять місяців минуло – і нічого. Через речника генсека ООН ми дізналися про те, що він (генсек ООН – ред.) вирішив розпустити цю місію. Але якщо вона вже була створена, то принаймні хоч якусь роботу зробіть. І якщо ви не отримали гарантій безпеки, то публічно скажіть, що рф вас не допустила, що ви її засуджуєте», - сказав він.

Напередодні стало відомо, що в ООН розпустили місію щодо розслідування теракту.

Нагадаємо, що в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Проте експерти на основі аналізу фото та відео з місця трагедії, а також супутникових знімків виключають російську версію. Україна досі не має офіційної інформації про кількість загиблих та поранених в Оленівці.

У вересні окупанти знову обстріляли Оленівську колонію та звинуватили ЗСУ, є загиблий.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: