Стало відомо, скільки українських полонених окупанти досі утримують в Оленівці

Читать на русском
Російські загарбники досі утримують в колонії окупованої Оленівки Донецької області 150 українців. Серед них є як військові, так і цивільні.
Фото tsn.ua

Російські загарбники досі утримують в колонії окупованої Оленівки Донецької області 150 українців. Серед них є як військові, так і цивільні.

Про це розповів омбудсмен Дмитро Лубінець в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він повідомив, що українську сторону не допускають до військових, який утримують в Оленівці та доступ туди, швидше всього, отримають лише тоді, коли ЗСУ звільнять територію від окупантів.

«За нашою інформацією, на даний час там залишилося 150 громадян України. Це не тільки військові», – додав Лубінець.

Вбивство полонених в Оленівці: сім цілей, які переслідувала росіяЦентр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.

Він також зауважив, що російські окупанти можуть тиснути на українських полонених. Зокрема, щоб ті відмовлялися від повернення додому.

«Нам часто дають інформацію, що той чи інший громадянин, чи громадянка України не хочуть повертатися. Ми зараз напрацьовуємо варіант, як особисто я це можу перевірити. Як один із варіантів, коли я особисто присутній і мені громадяни України повідомляють, що вони відмовляються від обміну», – наголосив омбудсмен

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, на День Збройних сил Україна повернула з російського полону 60 своїх військовослужбовців.

Також повідомляли, що понад 140 громадян України є незаконно заарештованими росією за політично мотивованими звинуваченнями. Водночас ця кількість продовжує зростати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: