У ГУР МОУ розповіли, хто саме очолив західні війська рф

Читать на русском
До цього призначення Нікіфоров обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача військами східного ВО.
Євгеній Нікіфоровt.me/DIUkraine

Командувачем військами західного воєнного округа країни-агресора замість Сєргєя Кузовльова з орбіти Шойгу-Герасимова став Євгеній Нікіфоров, кандидат від групи Суровікіна-Пригожина.

Про це прес-служба Головного управління розвідки України повідомляє у Telegram.

Згідно з даними ГУР, це - чергова ротація у вищому командуванні рф. Кузовльов встиг побути на цій посаді лише близько місяця.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

Зазначається, що до цього призначення Нікіфоров обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача військами східного ВО.

При цьому, українській розвідці відомо, що на даний час генерал Нікіфоров знаходиться на командному пункті угруповання військ «Захід» в Богучарі Воронезької області.

«В якості формальної причини звільнення Кузовльова озвучено провал підготовки наступу на Лиманському напрямку. Втім, за фактом це прояв внутрішньополітичної боротьби у вищому керівництві рф – людину з орбіти Шойгу-Герасимова змінюють на кандидата від групи Суровікіна-Пригожина», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає ГУР, Нікіфоров став четвертим командувачем західного ВО від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, що голова ГУР розповів про проблеми рф з ракетами та снарядами.

Раніше стало відомо, скільки «вагнерівців» воюють проти України.

У британській розвідці раніше заявили, що ключовим стримуючим фактором для наступальних операцій росіян залишається нестача боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: