Пригожин вважає, що російська еліта перешкоджає повній мобілізації у рф – ISW

Читать на русском
Засновник ПВК Вагнера Євгеній Пригожин звинуватив російських олігархів та еліти за те, що вони перешкоджають повній мобілізації в країні.
Getty Images

Засновник ПВК «Вагнера» Євгеній Пригожин звинуватив російських олігархів та еліти за те, що вони перешкоджають повній мобілізації в країні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Пригожин все частіше критикує російську еліту. Цього разу він заявив, що поки діти російських олігархів не підуть воювати, то повної мобілізації в країні не буде.

В Інституті зауважують, що Пригожин у рф має велику популярність і наразі утверджується як політична сила. Не виключено, що через свій високий рейтинг він рано чи пізно може створити власну партію.

Голова ПВК «Вагнера» в особистій розмові з путіним розкритикував військове керівництво за те, як воно веде війну – WPРозкол усередині військового керівництва росії. Пригожин у розмові з путіним критикує російське військове керівництво за провали на війні в Україні.

В ISW також повідомили, що Пригожин почав атакувати місцевих чиновників. Він звернувся до генпрокуратури рф з прохання порушити кримінальну справу щодо губернатора Санкт-Петербурга Олександра Бєглова.

«Пригожин стверджував, що злочинна мережа Бєглова має намір пограбувати державний бюджет і збагатити корупціонерів. Ймовірно, він використовує свою критику Бєглова та інших петербурзьких політиків для ще більшого підвищення власної репутації», – йдеться у звіті.

Водночас Пригожин оголосив про створення «Центру ПВК «Вагнера» в Санкт-Петербурзі, який відкриють уже цього тижня, 4 листопада.

Нагадаємо, у міноборони росії заявили нібито про «припинення» видачі повісток по мобілізації, але указу лідера-країни агресора володимира путіна про її завершення поки що немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: