Відзначилися всі повітряні командування: Зеленський подякував військовим за знищення 60 ракет рф

Читать на русском
Президент відзначив усі повітряні командування – Центр, Південь, Схід та Захід, бійці яких сьогодні успішно збивали ворожі ракети.
president.gov.ua

При відбитті ракетної атаки росії 16 грудня відзначилися всі повітряні командування: «Центр», «Південь», «Схід» та «Захід».

Про це заявив у відеозверненні у п'ятницю ввечері президент України Володимир Зеленський.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

«Сьогоднішній результат – 60 ракет збито. Відзначились усі повітряні командування: «Центр», «Південь», «Схід» і «Захід». А особливо результативними були бійці 96-ї зенітної ракетної бригади, які прикривають Київську область. Понад 40 ракет терористів були знищені саме в небі центральних районів країни та поблизу Києва. Я дякую вам, воїни!», - сказав він.

Президент зазначив, що, на жаль, є влучання. Усі цілі сьогодні цивільні, і це переважно енергетика та об'єкти теплопостачання. Енергетики та ремонтні бригади почали працювати ще під час повітряної тривоги.

За його словами, «на що б там не розраховували ракетопоклонники з Москви, це все одно не змінить розстановки сил у цій війні. Їм іще вистачить ракет для кількох таких масованих ударів. Нам же вистачить цілеспрямованості й віри в себе, щоб і після цих ударів повертати своє».

Нагадаємо, 16 грудня росія завдала нового удару – випустила 76 ракет по об'єктах критичної інфраструктури України. Із них 60 збили сили ППО. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Лише на Київ сьогодні летіло понад 40 ракет. ППО збила 37. По Харківщині запустили 10 ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: