Британська розвідка розповіла, що обмежує наступальний потенціал окупантів

Читать на русском
Попри скорочення гострої нестачі особового складу, нестача боєприпасів залишається ключовим фактором стримування для наступальних операцій окупантів.
Getty Images

Попри скорочення гострої нестачі особового складу, нестача боєприпасів залишається ключовим фактором стримування для наступальних операцій окупантів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

З жовтня росія збільшила свої сили в Україні за рахунок десятків тисяч резервістів, і попри зменшення нестачі особового складу саме нестача боєприпасів, найімовірніше, залишається ключовим обмежувальним фактором для російських наступальних операцій. Через нестачу озброєння рф також обмежила свої ракетні удари по українській інфраструктурі дальнього радіуса дії приблизно до одного разу на тиждень.

Водночас розвідники стверджують, що кремль навряд чи зможе збільшити запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб забезпечити проведення широкомасштабних наступальних операцій.

«Вразливість нинішнього оперативного плану росії полягає в тому, що навіть проста підтримка оборонних операцій вздовж протяжної лінії фронту вимагає значних щоденних витрат снарядів і ракет», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, росія наступного року планує продовжити війну проти України, доки не виконає всі «поставлені завдання».

Заява владіміра путіна про розширення російської армії приблизно до 1,5 млн осіб свідчить про наміри підготуватися до довгострокових стратегічних викликів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: