Стало відомо, скільки «вагнерівців» воюють проти України

Читать на русском
У Білому домі заявили, що проти України воюють близько 50 тисяч найманів ПВК Вагнера. З них лише 20% є контрактниками, інші – завербовані зеки.
Ілюстративне фотоФото – ua.news

В Україні воюють десятки тисяч найманців російської ПВК Вагнера. Однак лише 20% з них – контрактники.

Про це повідомляє The Hill.

За оцінками Білого дому, всього в Україні перебувають близько 50 тисяч вагнерівців. Зокрема, 10 тисяч контрактників та 40 тисяч засуджених, яких завербували з російських в’язниць.

ПВК «Вагнер» краде чужі успіхи та роздуває власні – ISWТак, за даними аналітиків, заявлені росіянами територіальні придбання на Донбасі вкрай перебільшені

«Для нас цілком очевидно, що ПВК «Вагнер» стає конкуруючим центром влади для російської армії та інших російських міністерств», – прокоментував координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

Він зазначив, що власник компанії Євген Пригожин та інші чиновники вербували засуджених для участі у бойових діях на передовій. За його словами, у них є проблеми з вербуванням звичайних росіян. Крім того, деякі завербовані мають серйозні проблеми зі здоров’ям.

Крім того, Пригожин витрачає на фінансування операцій найманців понад 100 мільйонів доларів на місяць. Кірбі підкреслив, що Пригожин мотивований бажанням впливати на росію та стосунками з путіним.

Нагадаємо, США внесли приватну військову компанію «Вагнер» до списку організацій, які викликають занепокоєння у сфері свободи віросповідання.

Група сенаторів Сполучених Штатів Америки внесла до Конгресу двопартійний законопроєкт про визнання російської приватної військової компанії групи «Вагнер» іноземною терористичною організацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: