США запровадили нові санкції проти ПВК Вагнера

Читать на русском
У США запровадили нові санкції проти російської ПВК Вагнера. Вони стосуються обмеження її спроможностей.
Ілюстративне фотоФото – AP

США оголосили про запровадження нових санкцій проти російської ПВК Вагнера через участь у війні проти України.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство торгівлі США.

Зокрема, санкції стосуються експорту технологій для російської ПВК з метою подальшого обмеження її спроможностей. Компанія тепер буде визначатися як «кінцевий користувач військового обладнання» і зазнає суттєвих обмежень, якщо спробує придбати будь-які технології, створені із залученням американського обладнання.

До Конгресу США внесли законопроєкт про визнання ПВК «Вагнер» терористичною організацієюДо американського Конгресу внесли законопроєкт про визнання ПВК Вагнер терористичною організацією.

«Сьогодні ми надсилаємо чіткий сигнал недержавним суб'єктам, які прагнуть підхопити естафету жорстокості від путінської армії, що хитається, що міністерство торгівлі США без вагань буде діяти проти них», – заявив заступник міністра торгівлі США з питань промисловості та безпеки Алан Естевес.

Нагадаємо, у середу, 21 грудня, президент Володимир Зеленський прибув із візитом до США. Пізніше розпочалася його двостороння зустріч з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Туди увійдуть комплекси Patriot.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: