Почався технічний голод: глава ГУР розповів про проблеми рф з ракетами та снарядами

Читать на русском
За словами Буданова, російській армії не вистачає снарядів до артилерії та танків. А запасу ракет вистачить ще на два-три обстріли.
Фото: УП

У росії з початку осені розпочався технічний голод. Армії не вистачає, зокрема, снарядів до артилерії та танків. Крім того, російська промисловість вже не може виробляти таку кількість ракет, яку рф використовує для атак на Україну.

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів в інтерв'ю LIGA.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

«Російська армія стикається з майже ідентичними проблемами, з якими стикаємось і ми. Тільки ми з березня, а вони – приблизно з початку осені. Як у нас проблема зі снарядами до артилерії, яку ми вирішуємо завдяки партнерам, – так і в них це почалося. Як у нас почались проблеми з осколково-фугасними снарядами до танків – так само в них. Те саме стосується ракет до РСЗВ. Зараз росіяни так само у всьому світі шукають, де придбати снаряди 122 і 152 мм, танкові осколково-фугасні постріли та реактивні снаряди до «Градів» і «Ураганів», – розповів глава розвідки.

Що стосується ракет, то, за словами Буданова, запасу вистачить на два-три залпи по 70-75 ракет. Він зазначив, що раніше росія обстрілювала Україну з інтенсивністю раз на тиждень, потім раз на 10 днів, потім раз на два тижні, а зараз перерва стала ще більшою.

«Цей проміжок часу обумовлений виключно однією проблемою: швидкоплинне скорочення ракетного арсеналу рф. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Попри всі їхні намагання – це нереально», – пояснив він.

Буданов додав, що «Іскандери» у росії майже не виробляються. Також через санкції в рф майже неможливо виробляти «Кинджали».

Нагадаємо, у британській розвідці раніше заявили, що ключовим стримуючим фактором для наступальних операцій росіян залишається нестача боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: