У РНБО прокоментували зустріч путіна з Лукашенком у Білорусі

Читать на русском
Путін під час візиту до мінська тиснув на Лукашенка, аби той погодився направити білоруські війська на війну проти України.
wikipedia.org

Російський диктатор путін під час візиту до Мінська тиснув на Лукашенка, аби той погодився направити білоруські війська на війну проти України. Водночас, самопроголошений президент Білорусі не має великого бажання йти на зустріч.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомляє в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

«Путін вимагає безпосереднього втручання Білорусі у війну з нашою країною. Великого бажання, наскільки ми розуміємо, наскільки володіємо інформацією, ані в Лукашенка, ані в його громадян немає. Але росіяни зараз робитимуть усе можливе і неможливе, щоб змусити Лукашенка брати в цьому участь. Яке рішення буде ухвалено, ми побачимо найближчим часом», – сказав Данілов.

Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну: аналітики назвали причини та оцінили стан арміїВ ISW вважають, що Білорусь уже не вступить у війну проти України через внутрішню динаміку всередині країни. Але навіть якщо вторгнення трапиться, армія Лукашенка не зможе зробити більше, ніж тимчасово відволікти ЗСУ від інших ділянок фронту.

При цьому, голова РНБО запевнив, що Україна готується до будь-якого розвитку подій.

Данілов нагадав, що минулої доби, 18 грудня, відбулося чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де ситуація в Білорусі була на порядку денному.

«Ми розуміємо, що відбувається, до чого нам потрібно готуватися», – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, що президент країни-агресора володимир путін 19 грудня приїхав до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком. Візит путіна до Білорусі став першим із 2019 року.

Раніше у кремлі заявили, що путін не збирається примушувати Лукашенка до участі у війні проти України.

Також стало відомо, що путін хоче натиснути на Лукашенка та посилити страх наступу рф на Україну з Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: