Переговори путіна та лукашенка: перші подробиці

Читать на русском
Президент країни-агресора володимир путін 19 грудня приїхав до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком. Візит путіна до Білорусі став першим із 2019 року.

Президент країни-агресора володимир путін 19 грудня приїхав до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком. Візит путіна до Білорусі став першим із 2019 року.

Про це повідомляє РИА Новости.

Офіційно темою переговорів москви та Мінська названо «зміцнення обороноздатності» та економічну співпрацю, проте експерти переконані, що два диктатори зустрілися, щоб обговорити подальше перетворення Білорусі на російську військову базу, а також створення плацдарму для нового наступу на територію України.

Подоляк прокоментував зустріч путіна з ЛукашенкомПрезидент росії володимир путін приїхав до Мінська для того, щоб обговорити з Олександром Лукашенком, чи буде Білорусь існувати самостійно.

У Мінськ також прилетів міністр оборони росії Сергій Шойгу і голова мзс росії Сергій Лавров. За офіційними повідомленнями, Шойгу та міністр оборони РБ Віктор Хренін вже обговорили окремі питання військово-технічного співробітництва та «зміцнення обороноздатності двох держав».

Путін на відкритій частині переговорів заявив, що економіка – це «пріоритет у відносинах між Росією та Білоруссю» і висловив сподівання на зростання товарообігу між двома державами. Лукашенко заявив, що «його країна та росія знаходять спільні відповіді на погрози». Лукашенко звернувся до Заходу та закликав цивілізований світ «прислухатися до голосу розуму та відновити діалог безпеки з росією».

Також Лукашенко заговорив про наслідки санкцій та необхідність співпраці з державою-агресором, що «забезпечити благами своїх громадян».

«Росія і Білорусь разом будують Союзну державу, разом ми протистоїмо санкційному тиску з боку держав Заходу», - заявив путін.

Також путін зазначив, що «російсько-білоруські переговори пройшли результативно».

У свою чергу, Лукашенко зазначив, що сподівається, що «люди оцінять рішення, які були прийняті сьогодні і стратегії».

Раніше у кремлі заявили, що путін не збирається примушувати Лукашенка до участі у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: