Росія намагається отримати контроль над білоруським ОПК

Читать на русском
Росія намагається посилити контроль за оборонно-промисловим комплексом Білорусі, щоб використовувати ресурси країни у війні проти України.
Anadolu Agency

Росія намагається посилити контроль за оборонно-промисловим комплексом Білорусі, щоб використовувати ресурси країни у війні проти України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відомо, що росія уже перевела свій оборонно-промисловий комплекс на посилену роботу, щоб збільшити держоборонзамовлення у 2023 році. Також стало відомо про плани кремля відкрити на території рф власне виробництво іранських безпілотників типу Shahed-136.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

Крім цього, в рамках діяльності «союзної держави» з Республікою Білорусь росіяни намагаються отримати контроль над білоруським ОПК. Зокрема, ця тема була однією з тих, яку обговорював міністр оборони рф Сергій Шойгу під час свого візиту до Білорусі на початку грудня.

«Водночас, можливість повноцінно використовувати білоруський ОПК може стати «розмінною монетою» під час перемовин диктаторів путіна та Лукашенка в Мінську, що планується на 19 грудня», – додають у білоруському підпіллі.

Нагадаємо, президент росії володимир путін відвідає Мінськ у понеділок, 19 грудня. Там він зустрінеться з Олександром Лукашенком.

В ISW зазначають, що візит російського диктатора володимира путіна до Білорусі може бути нагодою для того, щоб натиснути на свого колегу Олександра Лукашенка. Також він хоче посилити інформаційні операції щодо можливого вторгнення військ рф в Україну з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: