Зеленський провів засідання Ставки щодо ймовірного вторгнення Білорусі

Читать на русском
Було заслухано інформацію про актуальну чисельність та озброєння ворожих військових угруповань.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський у неділю, 18 грудня, провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якій приділили увагу загрозі з боку Білорусі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента.

Як зазначається, члени Ставки приділили увагу ситуації в Білорусі. Було заслухано інформацію про актуальну чисельність та озброєння ворожих військових угруповань. Командувачі відзначили готовність сил оборони реагувати на будь-який розвиток подій.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

При цьому, відбулося обговорення перебігу ліквідації наслідків масованого ракетного удару країни-агресора по енергетичній інфраструктурі України.

У засіданні взяли участь керівник ОПУ Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР МОУ Кирило Буданов, голова СБУ Олександр Литвиненко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків.

Повідомляється, що до засідання Ставки також долучилися також міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інші члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

Нагадаємо, що у Білорусі вперше з весни помітили велику колону російської медичної техніки.

Як відомо, росія намагається посилити контроль за оборонно-промисловим комплексом Білорусі, щоб використовувати ресурси країни у війні проти України.

Раніше у ЗСУ розповіли, про що говоритиме путін із Лукашенком.

Напередодні стало відомо, що росія перекинула до Білорусі ще щонайменше пів сотні «Уралів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: