У кремлі заявили, що путін не збирається примушувати Лукашенка до участі у війні проти України

Читать на русском
У кремлі заявили, що путін нібито не збирається в Мінську примушувати Лукашенка до повноцінної участі у війні проти України.

Володимир путін їде до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком не для того, щоб примушувати останнього до безпосередньої участі у війні проти України.

Так заявив прессекретар президента рф Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

«Ставитися до цього треба як до абсолютно безглуздого вигадування», – заявив Пєсков.

Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну: аналітики назвали причини та оцінили стан арміїВ ISW вважають, що Білорусь уже не вступить у війну проти України через внутрішню динаміку всередині країни. Але навіть якщо вторгнення трапиться, армія Лукашенка не зможе зробити більше, ніж тимчасово відволікти ЗСУ від інших ділянок фронту.

Але, за словами Пєскова, на переговорах обговорюватиметься «військова тематика».

«Відносини настільки розгорнуті, багатосторонні, і сьогодні буде можливість провести ревізію, звірити годинник за союзними програмами, інтеграційними та актуальними питаннями торгово-економічного порядку денного. При цьому, звичайно, поговорити і щодо військових аспектів, враховуючи неспокійне та турбулентне оточення, та обмінятися думками щодо актуальних міжнародних проблем», – додали у кремлі.

Нагадаємо, в ISW вважають, що візит путіна до Білорусі може бути приводом для того, щоб натиснути на Лукашенка. Президент рф також хоче посилити інформаційні операції щодо можливого вторгнення в Україну з території Білорусі.

Раніше Лукашенко визнав участь Білорусі у російській агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: