Білорусь перекидає 20 танків на полігон неподалік від кордону з Литвою – «Гаюн»

Читать на русском
Білорусь залучить до «раптової» перевірки своєї армії ще одну військову частину - на полігон під Гродно перекидають щонайменше 20 танків.

Білорусь залучить до «раптової» перевірки своєї армії ще одну військову частину - на полігон під Гродно неподалік литовського кордону перекидають щонайменше 20 танків.

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн».

«На другий день раптової перевірки боєготовності до неї починають залучатися нові частини та зведення ЗС РБ. Так, підрозділи сил негайного реагування (СНР) зі складу 11-ї (ппд – Слонім) та 19-ї (ппд – д. Заслоново, Лепельський район) механізованих бригад отримали завдання здійснити марш на полігони ЗС РБ, у тому числі з подоланням водних перешкод», - сказано у повідомленні.

Данілов відреагував на навчання рф та Білорусі біля північних кордонів УкраїниУкраїна в курсі спільних навчань росії та Білорусі біля північних кордонів країни, вони не стали несподіванкою для бійців ЗСУ.

Відомо, що від 11 омбр до перевірки наразі залучено 2 танкові роти 7 окремого танкового батальйону, який укомплектований мінімум 20 танками Т-72Б ЗС РБ.

Підрозділи мають здійснити марш із пункту постійно дислокації на полігон «Гозький» у Гродненський район (з подолання водної перешкоди, найімовірніше – у Лідському районі).

«Гаюн» повідомляє, що підрозділ був піднятий по тривозі в середу, 14 грудня, о 4:00 (за київським часом).

Раніше стало відомо, що Білорусь перекидає повітряно-десантну бригаду ближче до кордону з Україною.

Нагадаємо, 13 грудня в Білорусі за дорученням Олександра Лукашенка розпочато раптову перевірку бойової готовності військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: