Білорусь перекидає повітряно-десантну бригаду ближче до кордону з Україною – «Гаюн»

Читать на русском
У вівторок, 13 грудня, Білорусь перекидає 103 Вітебську окрему гвардійську повітряно-десантну бригаду ближче до кордону з Україною - до Брестської області.

У вівторок, 13 грудня, Білорусь перекидає 103 Вітебську окрему гвардійську повітряно-десантну бригаду ближче до кордону з Україною – до Брестської області.

Про це повідомляє Telegram-канал «Беларускі Гаюн».

За інформацією, в напрямку Брестської області прямує великий ешелон із технікою цієї бригади. За мінімальними оцінками техніка наступна:

  • БТР – мінімум 10 одиниць;
  • МБТС «Кайман» – мінімум 3 одиниці;
  • МАЗи, Урали – мінімум 25 одиниць;
  • бензовози – мінімум 2 одиниці;
  • вагони пасажирські та вантажні.

«Гайюн» зазначає, що МБТС «Кайман» є характерною технікою для 103-ї СЗГ, що дозволяє говорити про перекидання саме цього підрозділу.

«Таким чином, є підстави вважати, що 103-ю вітебську бригаду також залучено до раптової перевірки бойової готовності, про яку МО РБ повідомило сьогодні вранці», – йдеться в повідомленні.

При цьому є й інші імовірні цілі перекидання – ротація підрозділів у прикордонні з Україною або бойове злагодження з підрозділами збройних сил росії, які 12 грудня були помічені в Брестській області.

Нагадаємо, 13 грудня в Білорусі за дорученням Олександра Лукашенка розпочато раптову перевірку бойової готовності військ.

У жовтні Лукашенко заявив, що домовився з володимиром путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ».

На думку ISW, Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну. А у разі вторгнення білоруська армія не зможе зробити більше, ніж тимчасово відвернути українські війська від інших ділянок фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: