Сунак доручив оцінити перебіг війни в Україні: це може вплинути на постачання зброї

Читать на русском
Ріші Сунак попросив дати оцінку перебігу війни в Україну. Зазначається, що це може вплинути на поставки зброї.
Ріші СунакФото – AP

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак попросив уряд оцінити хід війни в Україні.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що доручення Сунака викликало тривогу в уряді. Військове командування зазначило, що постачання зброї в Україну можуть бути вирішальними у наступні зимові місяці.

Британія готова переглянути відмову від надання Україні зброї більшої дальності – УоллесВлада Британії «відкрита» для перегляду відмови від постачання Україні озброєнь більшої дальності дії, якщо росія продовжить завдавати ударів по цивільній інфраструктурі.

«Війни не виграються на дашбордах. Війни виграються на інстинктах. На початку війни Борис Джонсон сів і сказав: «Давайте просто зробимо це». Отже, Ріші потрібно направити свого внутрішнього Бориса на зовнішню політику і ні на що інше», – йдеться у повідомленні.

У BBC додали, що Володимир Зеленський знає про дебати у Британії, тому просив британського прем’єра посилити підтримку. Запит Сунака припадає на вирішальний момент війни в Україні. На думку офіційних осіб, єдиний спосіб для ЗСУ отримати перевагу – збільшити постачання озброєнь.

Нагадаємо, Велика Британія запроваджує нові санкції, спрямовані проти високопоставлених російських командирів, а також іранських бізнесменів та чиновників, причетних до виробництва та постачання безпілотників кремлю.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Він пообіцяв, що від його країни у найближчий час прибудуть нові засоби ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: