У ЗСУ розповіли, про що говоритиме путін із Лукашенком

Читать на русском
Лідер країни-агресора володимир путін має намір обговорити з президентом Білорусі Олександром Лукашенком залучення його країни до війни проти України.

Лідер країни-агресора володимир путін має намір обговорити з президентом Білорусі Олександром Лукашенком залучення його країни до війни проти України. Таким чином, Білорусь може наважитися на наземну операцію.

Про це йдеться в заяві командувача Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

Наєв нагадав, що нещодавно очільник кремля провів службову нараду з керівництвом російської армії. Як сказав сам путін, він розглядав пропозиції військового командування на найближчі та середньострокові перспективи.

Ймовірно, на зустрічі в Мінську, яка відбудеться завтра, диктатор тиснутиме на Лукашенка, аби розгорнути наземну операцію.

«Одразу після цього він анонсував невдовзі зустріч із керівництвом Республіки Білорусь. На наш погляд, під час цієї зустрічі будуть відпрацьовуватись питання подальшої агресії проти України та ширшого залучення збройних сил Республіки Білорусь до операції проти України, зокрема, на нашу думку, й на суходолі», - сказав Наєв.

Нагадаємо, президент росії володимир путін відвідає Мінськ у понеділок, 19 грудня. Там він зустрінеться з Олександром Лукашенком.

В ISW зазначають, що візит російського диктатора володимира путіна до Білорусі може бути нагодою для того, щоб натиснути на свого колегу Олександра Лукашенка. Також він хоче посилити інформаційні операції щодо можливого вторгнення військ рф в Україну з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: