У Білому домі поки що не можуть підтвердити плани щодо постачання Україні ППО Patriot – Кірбі

Читать на русском
У Білому домі поки що не можуть підтвердити плани США щодо включення систем ППО Patriot до наступного пакету військової допомоги Україні.

У Білому домі поки що не можуть підтвердити плани США щодо включення систем ППО Patriot до наступного пакету військової допомоги Україні.

Як повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі, інформує Rai News.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Я не можу підтвердити повідомлення преси щодо постачання Patriot до України. Ми завжди прозорі щодо пакетів зі зброєю, які ми відправили та відправимо до Києва», - заявив Кірбі, відповідаючи на запитання щодо включення систем ППО до нового пакету військової допомоги.

Він також зазначив, що США готують ще один пакет допомоги Україні, в якому перевагу віддано системам ППО. Але деталей цієї допомоги Кірбі не розкрив.

Раніше журналісти CNN повідомляли про те, що влада США завершує підготовку планів про постачання Україні систем ППО Patriot - про передачу озброєння може оголосити вже цього тижня.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, системи ППО Patriot є дуже важливими для України, вони можуть з'явитися на озброєнні нашої армії на наступному етапі війни.

Зазначимо, США допоможуть зміцнити ППО України після відмови у системах Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: