СБУ проводить контррозвідувальні заходи у десяти церквах УПЦ МП – подробиці

Читать на русском
СБУ проводить контррозвідувальні заходи у десяти церквах УПЦ МП у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи у десяти церквах УПЦ московського патріархату у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

У пресслужбі СБУ уточнили, що, зокрема, йдеться про:

  • Свято-Миколаївський чоловічий монастир Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті;

  • Свято-Анастасіївський ставропігійний жіночий монастир (Житомир);

  • Скит Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря (Житомирський район);

  • Скит Іверської ікони Божої Матері Чоповичського Афонського ікони Божої Матері жіночого ставропігійного монастиря (Житомирський район);

  • Рівненсько-Острозьку єпархію, Городоцький жіночий монастир, Свято-Георгіївське подвір’я, Храм всіх Волинських Святих, Свято-Воскресенський храм, Свято-Успенський храм (Рівненська область).

«З огляду на збройну агресію рф, ці заходи проводяться в тому числі для запобігання використанню релігійних громад як осередку «руського миру» та захисту населення від провокацій та терористичних актів», – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, вже понад тиждень СБУ проводить контррозвідувальні заходи на об'єктах УПЦ МП.

Обшуки проходили в Києво-Печерській Лаврі, єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, Почаївській духовній семінарії та Івано-Франківській єпархії УПЦ МП, на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ МП.

Учора, 1 грудня, священику Києво-Печерської Лаври, який під час богослужіння прославляв «руський мир», повідомили про підозру в виправдовуванні та запереченні озброєної російської агресії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: