У церквах УПЦ МП на Тернопільщині та Прикарпатті провели обшуки: знайдено антиукраїнські матеріали

Читать на русском
На території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП знайшли антиукраїнську літературу та зразки символіки великого війська Донського.

Правоохоронці прийшли з обшуками на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Під час заходів безпеки було знайдено велику кількість антиукраїнських матеріалів.

Про це повідомляє СБУ.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Зокрема, СБУ знайшла літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність, і, навпаки, наголошується, що це нібито штучно створена держава.

Крім того, знайдено брошури та книги ксенофобського та ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. Більшість літератури – авторства російських діячів видавництва російських друкарень.

Також в одному із підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ МП знайшли зразки символіки «великого війська Донського»: йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло росіянам окупувати частину Донецької та Луганської областей.

Відкрито два кримінальні провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Нагадаємо, СБУ з минулого тижня проводить обшуки на об'єктах УПЦ Московського патріархату. 22 листопада обшукували Києво-Печерську Лавру: там знайшли проросійську літературу, кілька мільйонів готівкою та виявили «сумнівних» громадян росії.

25 листопада відбулися обшуки в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Правоохоронці виявили, зокрема, агітаційну російську літературу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: