Прославляв «русский мир» на службі: священику з Києво-Печерської Лаври повідомили про підозру

Читать на русском
Священику Києво-Печерської Лаври повідомили про підозру в виправдовуванні та запереченні збройної агресії росії проти України.

Священику Києво-Печерської Лаври, який під час богослужіння прославляв «російський світ», повідомили про підозру в виправдовуванні та запереченні збройної агресії росії проти України.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram у четвер, 1 грудня.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

«Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській Лаврі вихваляли «русскій мір». У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями», – йдеться у повідомленні.

Священик та його спільники підозрюються у скоєнні правопорушень за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 436-2 ККУ (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

Напомним, 22 ноября СБУ пришла с обысками в Киево-Печерскую Лавру. Там нашли пророссийскую литературу, несколько миллионов наличными и обнаружили «сомнительных» граждан россии.

25 ноября прошли обыски в епархиальном управлении Черновицко-Буковинской епархии УПЦ МП. Правоохранители обнаружили, в частности, агитационную российскую литературу.

На прошлой неделе СБУ наведалась в Почаевскую духовную семинарию и Ивано-Франковскую епархию УПЦ (МП).

30 ноября СБУ пришла в Мукачевскую епархию УПЦ МП с обысками.

Сьогодні СБУ прийшла з перевіркою до жіночого монастиря на Закарпатті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: