СБУ провела обшуки у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП: знайшли методички та документи окупантів

Читать на русском
У повідомленні єпархії закликали не вірити інформації в інтернеті про те, що Свято-Миколаївський храм захоплений озброєними людьми
Фото з місця подійFacebook

Служба безпеки України проводить обшуки в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ Української православної церкви московського патріархату.

Про це повідомляється на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії у Facebook.

Подробиць там ніяких не наводять.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

«Після закінчення обшуку опублікуємо більш детальну інформацію» - сказано в повідомленні.

Також в повідомленні закликали не вірити інформації в інтернеті про те, що Свято-Миколаївський храм захоплений озброєними людьми. Це не захоплення.

«Ніяких представників сторонніх релігійних організацій на території єпархії немає» - сказано в повідомленні.

Водночас пресслужба СБУ повідомила, що в результаті слідчих дій виявлено документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Виявлено агітаційну російську літературу, а також документи окупантів, які раніше брали участь у бойових діях проти ЗСУ.

Знайдено листування керівників єпархії з кураторами з Москви та методички, за якими наказано діяти церковникам після початку повномасштабного вторгнення.

«Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф, розповідати про нібито утиски московської церкви тощо» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 23 листопада Служба безпеки в ході перевірки різних приміщень УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівкові гроші на суму в кілька мільйонів гривень. Також були виявлені «сумнівні» громадяни росії.

Раніше СБУ виявила, що в одній з областей митрополит УПЦ МП працював в інтересах росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: