Обшуки в церквах УПЦ МП: СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівкових та «сумнівних» громадян рф

Читать на русском
Обшуки пройшли на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області.

Служба безпеки під час перевірки різних приміщень УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівку на суму в кілька мільйонів гривень. Також було виявлено «сумнівних» громадян росії.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у середу, 23 листопада.

СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській Лаврі – ЗМІСБУ сьогодні проводить обшуки у Києво-Печерській Лаврі. Подробиць та офіційного підтвердження поки що немає.

Контррозвідувальні заходи проводились на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області.

СБУ, Нацполіція та Нацгвардія перевірили понад 350 церковних споруд та 850 осіб. Із них 50 громадян пройшли поглиблені опитування, зокрема з використанням поліграфу. Крім українців, серед них опинилися і громадяни інших країн, у тому числі росії.

Частина з них під час перевірки документів надали паспорти та військові квитки СРСР, деякі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження.

У СБУ повідомили, що на території Києво-Печерської Лаври був 32-річний громадянин України, якого підозрюють причетності до проросійського інформаційного агентства Антван.

Чоловік є довіреною особою власника однойменної російської компанії ANTVAN GROUP – громадянина росії Орлова А.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок та закладів громадського харчування. Нині це майно заарештовано у межах кримінального провадження.

Під час обшуків правоохоронці виявили:

  • проросійську літературу, що використовується під час навчання в семінарії та парафіяльних школах, у тому числі для пропаганди «російського світу»;

  • готівку на загальну суму понад 2 млн грн, понад 100 тис. доларів та кілька тисяч російських рублів.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що СБУ проводить перевірку у Києво-Печерській Лаврі.

Раніше СБУ виявила, що в одній із областей митрополит УПЦ МП працював на користь росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: