Петиція про заборону УПЦ МП набрала необхідну кількість підписів – її має розглянути Зеленський

Читать на русском
Автор петиції закликає повернути у власність держави Києво-Печерську, Почаївську та Святогірську лаври.
Цензор.нет

Президент України Володимир Зеленський повинен розглянути петицію про заборону УПЦ Московського патріархату. Вона набрала необхідну кількість підписів.

Про це йдеться на сторінці електронних звернень.

Автор петиції просить президента Зеленського підтримати законопроєкт 8221, що передбачає заборону діяльності установ, які підпорядковуються країні-агресору.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

«Тому разом з громадськістю просимо президента України звернутися до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути законопроект, який передбачає дострокове припинення договорів оренди та повернення всіх обʼєктів власності, які орендує дана установа до власності держави», – пише автор.

Також петиція закликає повернути у власність держави Києво-Печерську, Почаївську та Святогірську лаври.

Нагадаємо, що СБУ з минулого тижня проводить обшуки на об'єктах УПЦ Московського патріархату. 22 листопада обшукували Києво-Печерську Лавру: там знайшли проросійську літературу, кілька мільйонів готівкою та виявили «сумнівних» громадян росії.

25 листопада відбулися обшуки в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Правоохоронці виявили, зокрема, агітаційну російську літературу.

Раніше СБУ відкрила справу через «молитву за росію» у Києво-Печерській Лаврі.

Також, сьогодні, 28 листопада, на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП знайшли антиукраїнську літературу та зразки символіки великого війська Донського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: