Львівська облрада заборонила УПЦ МП на території регіону

Читать на русском
Депутати Львівської облради ухвалили рішення про заборону діяльності релігійних організацій УПЦ МП в області.
lvivoblrada.gov.ua

Депутати Львівської облради у вівторок, 29 листопада, ухвалили рішення про заборону діяльності релігійних організацій Української православної церкви московського патріархату на території області.

Про це повідомляє пресслужба облради.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Так, депутати також звернулися до ВР із закликом внести зміни до закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», який би забезпечив виконання рішення про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату.

Це друге звернення львівських депутатів до Верховної Ради. Вперше депутати прийняли таку ж заяву про заборону діяльності УПЦ Московського патріархату та звернулися до керівництва держави для того, щоб заборонити діяльність цієї церкви за «антиукраїнську та антидержавну позицію» ще у червні.

Крім цього, депутати радили органам місцевого самоврядування провести загальні збори релігійних громад, щоб сприяти зміні їхнього підпорядкування.

Нагадаємо, днями у церквах УПЦ МП на Тернопільщині та Прикарпатті провели обшуки – там було знайдено антиукраїнські матеріали.

Раніше СБУ прийшла з перевіркою до Івано-Франківської єпархії УПЦ МП. Також було проведено обшуки на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: