СБУ прийшла до Мукачівської єпархії УПЦ МП

Читать на русском
СБУ продовжує обшуки у церквах УПЦ московського патріархату. Сьогодні прийшли до одного з монастирів Мукачівської єпархії на Закарпатті.

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи на території одного із монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Як зазначили у СБУ, заходи відбуваються у рамках системної роботи щодо протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Правоохоронці за безпосередньою участю представників церкви оглянуть території та приміщення монастиря, а також перевірять осіб, які перебувають там, стосовно їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Нагадаємо, 22 листопада СБУ прийшла з обшуками до Києво-Печерської Лаври. Там знайшли проросійську літературу, кілька мільйонів готівкою та виявили «сумнівних» громадян росії.

25 листопада відбулися обшуки в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Правоохоронці виявили, зокрема, агітаційну російську літературу.

Минулого тижня СБУ навідалася до Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: