СБУ прийшла з перевіркою до Івано-Франківської єпархії УПЦ МП

Читать на русском
СБУ проводить контррозвідувальні безпекові заходи на території єпархіального управління та культової споруди місцевої єпархії УПЦ МП в Івано-Франківську.
ssu.gov.ua

СБУ проводить контррозвідувальні безпекові заходи на території єпархіального управління та культової споруди місцевої єпархії УПЦ МП в Івано-Франківську.

Про це повідомляє у Facebook управління СБУ в Івано-Франківській області.

«Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні», – йдеться у повідомленні.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Спецпризначенці шукають заборонені предмети та перевіряють дані про наміри використання єпархії як осередку «руского міра». А також для недопущення використання приміщень УПЦ МП для переховування громадян країни-агресора та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Нагадаємо, 23 листопада Служба безпеки в ході перевірки різних приміщень УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівкові гроші на суму в кілька мільйонів гривень. Також були виявлені «сумнівні» громадяни росії.

25 листопада Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП та знайшли там методички з Москви, російське громадянство у керівництва та посвідчення окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: