Білорусь не атакуватиме Україну наприкінці листопада: в ГУР попередили про «вкиди»

Читать на русском
В ГУР Міноборони заявили, що повідомлення про можливий напад Білорусі на територію України не відповідають дійсності.
Ілюстративне фотоФото – president.gov.by

Білоруська армія не атакуватиме територію України наприкінці листопада.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram.

«В інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням рф та республіки Білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада. Дана інформація підсилюється анонімними «вкидами» про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню», – йдеться у повідомленні.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

У розвідці наголосили, що інформація про можливий напад є фейком та частиною російського ІПСО. Ворог хоче, щоб Україна перекинула значну частину військ до кордону з Білоруссю, щоб послабити наступальний потенціал українських захисників на сході та півдні.

Крім того, такими повідомленнями хочуть посіяти паніку серед українців. Спершу датою можливого вторгнення називали 25-28 листопада, однак пізніше змінили на 28-29 листопада.

Також розповіли, що ЗСУ тримають ситуацію під контролем. На території РБ немає ударного угруповання, яке могло б виконати подібні завдання.

«Закликаємо громадян не піддаватися на ворожі провокації та довіряти лише офіційним джерелам інформації», – додали в ГУР.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наразі на кордоні Білорусі з Україною знаходиться недостатня кількість ворожих сил для наступу, але такий варіант може бути запасним у росії.

Білоруські військовослужбовці неодноразово намагалися перехоплювати дрони, які українські прикордонники використовують для контролю кордону та спостереження за територією. Однак всі ці спроби поки що були безрезультатні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: