Росіяни перевозять ракети з Білорусі на Донбас: що відомо

Читать на русском
Йде перевезення ракет до Ростовської області, рф. Тобто постачання ракетами угруповання на Луганському і Донецькому напрямку
РИА «Новости»

Розслідувачі «Беларускі Гаюн» зафіксували за останні дві доби 8 прильотів російських Іл-76 у Мачулищі, які вивозили ракети до С-300 і С-400 з Білорусі.

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн» у Телеграмі.

Згідно з даними розслідувачів, 11 листопада літаки пробули на аеродромі 3,5-4,5 години, що досить довго для розвантаження. А у суботу, 12 листопада, - взагалі 5,5-6,5 години.

Також співробітники проєкту вважають, що є три версії, навіщо «Іли» прилітають до Білорусі:

  1. Завезення нових ракет і/або амуніції в РБ;

  2. Вивезення ракет і/або амуніції з РБ до рф;

  3. одночасне завезення і вивезення різних типів озброєння.

При цьому, розслідувачі пояснюють, чому саме друга версія є правильною.

По-перше, це тривалий час перебування на аеродромі. По-друге, і це більш показово, 9 і 10 листопада, якраз перед початком прильотів Іл-76, у напрямку аеродрому «Мачулищі» було зафіксовано 16 тралів із контейнерами для ракет під ЗРК С-300/400 (по 4 ракетні контейнери на кожному) - щонайменше 64 ракети.

«Що ж стосується версій 1 і 3 - то в них немає поки що жодних підтверджень. Вивезення ракет або чогось іншого з території аеродрому, після можливого розвантаження з Іл-76, не зафіксовано. Тобто найбільш нереальна версія наразі - «просто завезення ракет у РБ», а для підтвердження версії з одночасним завезенням і вивезенням різної зброї - поки недостатньо даних. Отже, якщо наше припущення підтвердиться, то йде перевезення ракет до Ростовської області, рф. Тобто постачання ракетами угруповання на Луганському і Донецькому напрямку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на території Білорусі продовжується військова підготовка мобілізованих у росії громадян. Також готуються приймати нових прибулих.

Раніше британський полковник розповів, чи зможе Білорусь напасти на Україну.

Також стало відомо, що Міноборони рф підписало додатковий контракт на виробництво кілька десятків гіперзвукових ракет Циркон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: