На аеродромах росії, Білорусі та Криму: у ЗСУ повідомили, скільки навколо України літаків та вертольотів рф

Читать на русском
Росія використовує всі аеродроми Білорусі для дислокації своїх літаків та гелікоптерів. Також задіяні майданчики у Криму.
Фото: АрміяІнформ

Росія використовує всі аеродроми Білорусі для дислокації своїх літаків та гелікоптерів. Також задіяні майданчики у Криму. Загалом на майже 40 аеропортах навколо України знаходиться понад 750 літальних апаратів ворога.

Про це повідомив представник командування Повітряних сил Юрій Ігнат на брифінгу 14 листопада.

Росія вже втратила вдвічі більше літаків, ніж СРСР за 10 років війни в Афганістані – ЗалужнийРосійська армія від початку вторгнення в Україну втратила 278 військових літаків. Це вдвічі більше, ніж втрати радянських літаків у війні в Афганістані.

«Росія використовує всі аеродроми Білорусі без винятку, які їй потрібні, та розміщує там свою військову техніку. Ми знаємо, що літаки МіГ-31К там знаходяться, через які лунають повітряні тривоги у нас, це є місце їх дислокації. Також вони розміщують там інші типи авіаційної техніки: літаки Су-30, Су-34, Су-35, і навіть вертольоти К-52. Кількість авіації, розташованої навколо кордонів, на тих 40 аеропортах, про які ми говорили, - це і АР Крим, і росія, і Білорусь - це понад 750 літальних апаратів може бути розосереджено на всій цій великій території навколо України», – зазначив він.

Ігнат також додав, що знищено 330 дронів із 400 випущених росією територією України.

«Ми маємо в своєму розпорядженні таку інформацію щодо дронів, що більше 330 вже знищено Силами оборони дронів-камікадзе Shahed-136, були й інші дрони - Mohajer-6, і так само і Shahed-131. Понад 400 випустили противник територією України цих БПЛА. Були заяви, буквально нещодавно повідомляла розвідка, що 1750 цих БПЛА було замовлено влітку», – наголосив він.

Нагадаємо, напередодні російський літак провів тренувальні польоти з ракетою «Кинжал» у Білорусі.

У розвідці пояснили, навіщо росія розмістила в Білорусі винищувачі-носії «Кинжалів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: