Британський полковник розповів, чи зможе Білорусь напасти на Україну

Читать на русском
Британський полковник Глент Грант заявив, що білоруська армія занадто слабка, щоб здійснювати напад на територію України.
Ілюстративне фотоФото – sb.by

Британський військовий експерт та полковник Глен Грант запевнив, що армія Білорусі дуже слабка, щоб нападати на територію України.

Про це він сказав в ефірі «Еспресо».

За його словами, у білоруських військових немає належної підготовки, а більшість їхнього обладнання вже передали росії.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

«Це не та армія, яка справді може напасти. І все ж це не означає, що їх не можуть змусити це зробити», – підкреслив Грант.

Він додав, що відповідь на питання щодо наступу з півночі знаходиться в руках Володимира Зеленського. Він має переконатися, що влада Білорусі розуміє, що якщо їхня країна перетне кордон з Україною, то Україна вторгнеться в Білорусь та звільнить її від тих, хто при владі.

«Якщо ж вони нападуть, то буде набагато більше смертей як з боку росіян, так і з боку білорусів, і я не думаю, що білоруські солдати взагалі хочуть воювати з вами, насправді я впевнений, що цього вони не хочуть», – підсумував полковник.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Білорусь продовжує підготовку мобілізованих росіян.

Бійці Збройних Сил України звернулися до військовослужбовців об'єднаного угруповання військ Білорусі та росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: