Білоруські військові намагаються перехоплювати та глушити українські дрони – ДПСУ

Читать на русском
Поки що білоруським військовим жодного разу не вдалося перехопити або заглушити дрони українських прикордонників
Ілюстративне фотоdpsu.gov.ua

Білоруські військовослужбовці неодноразово намагалися перехоплювати дрони, які українські прикордонники використовують для контролю кордону та спостереження за територією. Однак всі ці спроби поки що були безрезультатні.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі Національного телемарафону.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

«Білорусь активно застосовує засоби радіоелектронної боротьби, щоб ускладнити нам можливість спостереження за лінією кордону. І неодноразово вони намагалися перехопити управління безпілотниками та затягнути їх на свою територію. Це вдавалося уникнути нашим операторам» - розповів він.

Раніше заступник керівника офісу Президента України Кирило Тимошенко показав, як відбувається будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. А білоруські прикордонники обурилися, що Україна зміцнює свій кордон.

Також повідомлялося, що бійці Збройних Сил України звернулися до військовослужбовцям об'єднаного угруповання військ Білорусі та росії. У ролику українські військові закликають білорусів ні в якому разі не виконувати злочинні накази командування.

На інфографіці «Слово і Діло» можна побачити, які білоруські військові об'єкти знаходяться недалеко від кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: