Південна Корея вперше продасть США снаряди, щоб передати Україні – ЗМІ

Читать на русском
Південна Корея вирішила вперше продати США снаряди для артилерії, щоб потім їх передали в Україну.
Южная КореяФото – Shutterstock

Південна Корея продасть Сполученим Штатам Америки артилерійські снаряди, щоб потім передати їх в Україну.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Відомо, що таке рішення в країні винесли вперше з початку повномасштабного вторгнення. Поставки стануть частиною «секретної угоди» між Вашингтоном та Сеулом.

КНДР пригрозила Вашингтону та Сеулу ядерною зброєю: «заплатять найжахливішу ціну»Північна Корея пригрозила США та Південній Кореї ядерним ударом. Це сталося на тлі спільних навчан країн.

США планують придбати близько 100 тисяч снарядів для артилерії. Однак терміни угоди не розкриваються.

За підрахунками спеціалістів, такої кількість снарядів буде достатньо для того, щоб ЗСУ могли вести інтенсивні бої впродовж кількох тижнів.

Журналісти наголосили, що відправка боєприпасів через США дозволить Південній Кореї формально залишатися у рамках зобов'язання не постачати озброєння Україні. Крім того, США також зможуть перестати витрачати свій арсенал.

Нагадаємо, що на початку листопада ситуація між Північною Кореєю та Південною Кореєю продовжила загострюватися. Так, Південна Корея підняла в повітря не менше 80 бойових літаків після того, як отримала повідомлення про 180 бойових літаках КНДР в повітрі.

Вже 5 листопада ВПС США задіяли стратегічні бомбардувальники B-1B під час спільних військових навчань Сполучених Штатів та Південної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: